Пиян шофьор е предизвикал катастрофата в Бургас, при която загинаха трима души

Пиян шофьор е предизвикал катастрофата в Бургас, при която загинаха трима души, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Във връзка с тежката пътна катастрофа, възникнала около 17,20 ч. вчера на ул. „Тодор Александров”, при която загинаха трима души, от шофьора на лек автомобил „Алфа ромео” с бургаска регистрация – Владо Айрянов на 31-години от Бургас, причинил катастрофата, е взета кръв за анализ. От експертизата в кръвта на водача са констатирани 1,50 промили алкохол. Установено е, че Владо Айрянов е придобил правоспособност през 2004 година, като до момента е санкциониран два пъти за управление на моторно превозно средство без свидетелство за правоуправление и са констатирани още 11 нарушения като правоспособен водач, сред които: за превишена скорост, леко пътно транспортно произшествие, три пъти за управление на МПС след употреба на алкохол, шофиране без колан, неносене на „Гражданска отговорност” и др.
На 19.06.2006 год. в 22,00 ч. при проверка от служители на „Пътна полиция” при Областна дирекция на МВР – Бургас Владо Айрянов е изпробван с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, който е отчел 1,38 промила. Районен съд – Бургас е наложил глоба в размер на 600 лв. и 4 месеца лишаване от правоуправление.
На 01.11.2006 год. Владо Айрянов отново е спрян за проверка от служителите на КАТ, като дрегерът е отчел 1,63 промила. Втората присъда постановена от Районен съд – Бургас е лишаване от правоуправление за срок от 2 месеца и пробация за срок от 6 месеца.
На 10.09.2007 год. Владо Айрянов отново е установен да шофира след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 0,74 промила, за което от „Пътна полиция” - Бургас му е наложено лишаване от правоуправление за срок от три месеца и глоба в размер на 200 лв.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа