Как се променят Covid ограниченията в различните части на света

Как се променят Covid ограниченията в различните части на света
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.03.2021
  • Share:

Редица държави обмислят нови строги Covid ограничения, а други постепенно излизат от режима на локдаун. В Гърция на извънредно заседание Щабът по борба с коронавируса обсъди нови мерки заради рекордния брой новозаразени - над 2300 и тази вечер беше обявено ново затягане на мерките в южната ни съседка.

 

Словакия налага вечерен час от днес, докато се бори с най-високата смъртност от Covid-19 в света.

Словаците няма да може да напускат домовете си от 20:00 часа до 5:00 часа сутринта, се посочва в указ на правителството.

 

В същото време някои американски щати облекчават мерките, въпреки че пандемията не е свършила.

„На път сме да разполагаме с достатъчно ваксини за всички пълнолетни в Америка до края на май", обяви президентът на САЩ Джо Байдън, като подчерта, че това е с два месеца по-рано от предвиденото. Ще бъде подкрепена компанията „Джонсън и Джонсън", чиято ваксина е еднодозова.

 

Същевременно Байдън предупреди, че битката с пандемията не е приключила: „Рано е да се отпускаме, трябва да останем бдителни", каза президентът.

 

„Най-лошото мина, време е да отворим Тексас 100%" - така губернаторът републиканец Грег Абът обяви отмяна на задължителното носене на маски и отваряне на всички магазини за следващата сряда. Подобни стъпки има в Мичиган, Луизиана, Мисисипи.

 

Постепенно от локдауна излиза Великобритания. Там проучват дали ваксините срещу Covid-19 осигуряват добра защита на хората със отслабена имунна система заради заболявания, включително рак.

 

В Италия експерти изразиха съмнения дали наличните ваксини ще са достатъчно ефективни срещу нигерийския вариант на Сovid-19, открит в северната част на страната.

 

В Русия здравният министър Мурашко призова за стриктно спазване на мерките, докато с помощта на ваксините не се постигне колективен имунитет.

Станете почитател на Класа