Цветанов: Взривът в Разлог е насочен срещу съпруга

Взривът в Разлог явно е бил насочен към съпруга на загиналата млада жена, който е криминално проявен, има присъда за нелегално преминаване към границата.
Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС. Според министъра е създадена необходимата организация за да открият извършителите на нападението при които загина и пет годишно дете. Второто дете е с опасност за живота. Цветанов заяви, че съпругът и баща на загиналите не оказва никакво съдействие на разследващите органи. Съпругът се е занимавал с широк спектър от нарушения, неговото име не бе споменато, но е необходимо време, за да се систематизира получената досега информация. На въпрос как ще коментира изявленията на напусналия скоро съветник на ДАНС Алексей Петров, министър Цветанов заяви, че всеки български гражданин може да изявява своята гражданска позиция. Надявам се, че всеки един служител излизайки от системата на правоохранителните органи има съответния набор от документи, които попълва за конфеденциалност и неразпространяване на служебни тайни, които му станали известни. Всичко, свързано с преминаването на тази граница, свързано с класифицирана информация е проверено, подчерта той, въпреки това, никой не е в състояние да лиши един български гражданин от изразяване на граждански позиции, които вълнуват обществото, е мнението на Цветанов. Министърът предположи, че Алексей Петров ще остане един достоен офицер, какъвто е бил в службите на правоохранителните органи.
Нерадостна е картината за изводите и препоръките съдържащи се в анализа на холандските експерти по отношение на безопасността на движението на пътищата в България. 39 хил. са загиналите по пътищата за 1 година в ЕС, а в България те са около 1000. България е на 21 място с 131 жертви на 1 милион души, докато Холандия е на едно от първите места по безопасност на движението, с 34 жертви, на 1 млн. души. Проблемите ни са свързани с лошия манталитет, с ниския риск да бъдат уловени нарушителите, с високата възраст на автомобилите и с опасната инфраструктура. Министърът на образованието Йорданка Фандъкова изяви желание да се включи в работата по проекта, като се възползва от добрите практики на холандските ни партньори по отношение на децата и учениците.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа