С 15 % е съкратен щата на администрацията в 41-вото НС

Общо 90 души са съкратени от щата на администрацията в 41-вото Народно събрание, което се равнява на 15 %, от 585 сега те ще наброяват 495. Това заяви председателя на Народното събрание Цецка Цачева предаде парламентарният репортер на БГНЕС.
В нейния кабинет съкращението е 1/3 от 6 души те стават 4, а всеки зам.-председател на парламента ще има един сътрудник, а не двама както беше в предишното НС.
Връзките със обществеността стават дирекция, а директора на Дирекция "Управление на собствеността" Димитър Радонов е с прекратен договор по взаимно съгласие. Той е отговарял за дейностите по обществените поръчки, а един от договорите за доставка на преносими компютри и лазерни принтери в изпълнение след спечелена обществена поръчка, е изпратен за проверка на разследващите органи. 2570 лв. фигурира цената в този договор на един преносим компютър без ДДС, а за сравнение Цецка Цачева заяви, че нейният преносим компютър струва 980 лв. Общата сума по този договор е 522 324 лв. с ДДС и високата сума буди съмнение.
До момента двама депутати не са получили пропусквателните си карти, което означава, че не са влизали в Народното събрание. Единият от тях е Ахмед Доган, но Цецка Цачева не пожела да назове името на втория народен представител. Тази седмица ще бъде взето решение за определя на състава на парламентарните делегации, а през месец август са внесени и законопроекти за нотариусите, пътищата, за подпомагане на земеделските производители, за ДДС и др. Цецка Цачева подчерта, че в администрацията на 41-вото Народно събрание няма политически чистки, служителите от новия утвърден щат вече работят, а темпото в дейността е задоволително.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа