Погребаха Джако

Семейството и близки на краля на поп-музиката Майкъл Джексън си взеха снощи (тази сутрин българско време) последно сбогом с покойника в гробището Форест Лон в квартала Глендейл на Лос Анджелис.
Церемонията започна с повече от един час и половина закъснение в големия мавзолей на гробището, в който почиват холивудски звезди като Хъмфри Богарт, Джеймс Стюарт, Спенсър Трейси, Нат Кинг Кол и Уолт Дисни.
Братята на Джако, всички облечени в еднакви черни костюми и носещи по една бяла ръкавица подобно на "Краля на попа" в концертните му изяви, носиха ковчега в златист цвят и отрупан с бели цветя след свалянето му от катафалката. Децата на певеца – Принс Майкъл, Парис и Принс Майкъл II, бяха в челната редица до баба си и дядо си Катрин и Джо. Стана известно, че те са оставили бележки в ковчега на баща си с текст "Татко, обичаме те, липсваш ни". Освен опечаленото семейство сред около 200-та гости бяха холивудската кинолегенда Елизабет Тейлър и актьорът Макколи Кълкин, които бяха близки приятели на Джако. Разбира се, присъстваха също група от над 400 журналисти, както и многобройни почитатели на певеца. Те обаче бяха държани на почетно разстояние чрез метални заграждения поради строго интимния характер на събитието. Стойността на цялата церемония не се разкрива, но според медиите възлиза на 1 милион долара. Миналата седмица Институтът по съдебна медицина потвърди, че кончината на Майкъл Джексън се дължи на "тежка интоксикация" с мощния анестетик пропофол в съчетание с други медикаменти, и окачестви смъртта му като убийство.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа