Борисов: Станишев да си мълчи

Станишев да си мълчи поне, при всички тези злоупотреби, заяви премиерът Бойко Борисов след работна среща на кабинета по проблемите на Бюджет 2010, предаде репортер на БГНЕС. Борисов призова в Народното събрание да бъдат поканени и министрите, които не са депутати сега.

Идеята на дебата е настоящите и бивши министри да говорят по финансовото състояние и проблемите във всяко едно от министерствата. След срещата бяха разкрити липси в бюджетите на всяко министерствато около 300 млн. лв.
Борисов напомни за това как кабинетът Станишев е обяснявал, че няма да има дефицит.
БГНЕС припомня, министърът на финансите Симеон Дянков каза, че това е много труден бюджет като е разчетен за сега на 63.518 млрд. лева БВП. Това означава, че и приходната част ще бъде намалена с с 6,5 млрд. лв., конкретизира се министърът. Бюджет 2009 г. беше направен с изключително нереална рамка. За първите 6 месеца докато разходите са се увеличавали с 25%, приходите са намалели с 11%. Това е довело до дефицита за тази година във всички министерства, агенции, категоричен е Симеон Дянков.При цялото това наследство ние вървим към балансиран бюджет. Имаме стабилна фискална политика, убеден е финансовият министър.
/БГНЕС/

Станете почитател на Класа