Разпитаха над 30 свидетели по делото Галеви

Провеждането на очна ставка между свидетели по делото "Братя Галеви" разпореди и проведе състав на Окръжен съд - Кюстендил, предаде репортер на БГНЕС.
Искането бе направено от прокуратурата поради противоречие в показанията на ключовия свидетел Пламен Миланов, който е и частен обвинител и е предявил граждански иск по делото, и показанията на Красимир Стоилов. Стоилов е управител на счетоводната къща, която е обслужвала шест фирми на Пламен Галев. Счетоводителят заяви, че е присъствал на среща между Миланов и подсъдимият Владимир Ангелов. На въпросната среща Ангелов е дал на Миланов 15 000 лева, които са били за закупуване на радиостанции. По време на очната ставка Миланов категорично заяви, че никога не е имало подобна среща и никога не е получавал каквито и да е било пари от Ангелов или Пламен Галев.
По делото, което продължава вече осми час показания дадоха редица свидетели. Свидетелят Сашо Велев, шофьор на такси от Дупница заяви, че не е плащал такса за охрана, но на месец е давал по 180 лева за станция и предположи, че част от парите са били и за охрана. Свидетелят каза, че не е имал право да спира на определени пиаци и от там да взема пътници. Тази забрана е отпаднала от преди година време, след задържането на Галеви и техните приближени. Свидетелят Божил Начев, таксиметров шофьор, заяви, че в Дупница е имало три пиаци на които не е имал право да спира. Показания по делото дадоха служители от фирмата на Пламен Миланов - диспечерките Теодора Димитрова, Галина Начева, Соня Михайлова и Таня Георгиева.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа