Отстраниха председателя на полицейския синдикат

Отстраниха председателя на полицейския синдикат Иван Павлов и други трима членове на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР, предаде репортер на БГНС.
Повече от три часа продължи заседанието на извънредния Федеративен съвет на СФСМВР. 76 гласуваха "за" отстраняването на Иван Павлов, като председател на СФСМВР и член на УС на полицейския синдикат. Двама гласуваха с "въздържал се" за отстраняването на председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР по време на извънредното заседание на Федеративния съвет на организацията. Освен това бяха отстранени и други трима членове на Управителния съвет на организацията - Маргарита Кротнева, Георги Кандев и Юри Александров. Всички те бяха отстранени от постовете си за доказани нарушения на устава на организацията и уронване името на синдиката. Федеративният съвет задължи отстранените членове да сдадат документацията и вещите, които са собственост на организацията за ревизия. Пет работни дни срок дадоха на четиримата отстранени да предадат вещите и документацията, считано от датата на получаване на уведомлението за днешното решение. Ако четиримата не върнат документите вещите да бъде сезирана прокуратурата, реши още Федеративният съвет. Уведомяването за днешното решение ще стане по всички законни начини, като уведомлението ще се извърши през първия работен ден след днешното заседание, реши още Федеративният съвет.
Иван Павлов е отказвал в последния момент планирани и уговорени прояви в средствата за масова информация и те трябвало да бъдат поети от други членове на ръководството на полицейския синдикат, съобщи пред членовете на Федеративния съвет Иван Савов, председател на Контролната комисия на СФСМВР. В своето експозе Савов посочи и други от нарушенията на Павлов, сред които изтичане на информация от проведени заседания на Управителния съвет към други интернет сайтове. Едно от сериозните нарушения е, че по вина на Павлов не е се е състояла среща на 26 октомври тази година в Министерството на правосъдието за внасяне на подписката в подкрепа на полицая от 9-то РУ в София и осъдените полицаи за смъртта на Ангел Димитров - Чората. Иван Павлов е изтеглил и документите за регистрация на СФСМВР от фирменото отделение на Софийски градски съд след Националната конференция във Велико Търново. Савов коментира, че с два Управителни съвета Иван Павлов не е могъл да се сработи и изрази учудване от факта, че Павлов не присъства на днешния форум.
На 19 декември от 10 часа в София ще се проведе извънредна Национална конференция на СФСМВР в София, решиха присъстващите на днешното заседание. Членовете на Федеративния съвет гласуваха и състава на мандатната комисия за форума, както и комисия за промени в устава на организацията. Четири точки ще дебатира Националната конференция през декември - промени в Устава на организацията, промяна на адреса на управление на синдиката, освобождаване на стария Управителен съвет и избор на ново ръководство на синдиката и определяне насоките в работата на организацията.
При кворум от 80 души и 30-минутно закъснение започна извънредното заседание на Федеративния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Общо делегатите на Федеративния съвет са 119 души, от които 108 от синдикални дружества в страната и 11 души членове на Управителния съвет на СФСМВР. Присъстваха общо 80 души - 7 членове от УС и 73 представители от структурите в страната. Присъстващите избраха единодушно Георги Анастасов за председателстващ на съвета.
Първа точка в дневния ред бе отстраняване на членове на Управителния съвет на организацията, които са извършили доказани нарушения на устава на организацията.
БГНЕС припомня, че СФСМВР бе учредена след редица протести на полицаи в страната в края на 2008 и началото на 2009 година. Недоволни от социалния си статус униформени тогава пушиха, пиха вода и т.н. Тогава исканията на полицаите получиха широка обществена подкрепа. В края на февруари 2009 СФСМВР внася документите си за регистрация. За председател на новия полицейски синдикат бе избран Иван Павлов. В края на октомври Синдикалната федерация на служителите от МВР прекрати правомощията на Иван Павлов като председател на синдиката, съобщиха от организацията. Оттам декларираха, че се разграничават от действията на Павлов, както и от действията на представителите на СФСМВР Маргарита Кротнева, Георги Кандев и Юри Александров в качеството им на представители и членове на Управителния съвет на федерацията. Тогава полицейският синдикат оттегли правомощията им да представляват синдиката пред трети лица на редовно събрание на Управителния съвет и контролната комисия на федерацията. Причина за това е, че Павлов не се съобразявал с решенията на Управителния съвет и на официалните органи на федерацията.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа