Задържаха наследника на Таки - Сако

Снощи в столицата бе задържан наркобоса Сако - смятан за наследник в наркосразпространението на кокаин в страната на Христофорос Аманатидис, по-известен в обществото като Таки.
Аманатидис наследи част от престъпния бизнес на убития на 25 август 2005 година лидер на бившата силова групировка ВИС Георги Илиев. Таки ръководеше мрежата от наркодилъри на бившата ВИС, както и наказателната бригада - “Бандата с чуковете”. Таки, заедно с най-близкия си приятел и съдружник Красимир Каменов - Къро са хората, които макар и индиректно седят зад доста фирми, основно в София. Двамата бяха много близки и с мистериозно изчезналия друг лидер на ВИС - Методи Методиев, известен като Мето Илиенски в края на 2003г.
Задържането на Сако е поради отправени заплахи срещу скандалния бивш радиоводещ Боби Цанков. По неофициална информация Сако подгонил с колата си Цанков, като му е отправил и заплахи. Цанков лично се обадил в полицията да подаде сигнал и Сако е задържан за 24 часа. Сако, чието истинско име е Стефан е от ромски произход. Той се смята за един от най-близките хора на Таки и Къро и на безследно изчезналия Мето Илиенски. Таки и Къро в момента се укриват в ЮАР. Саоко е първият наркодилър на кокаин в София. Той се смята за наследник и на т.нар. "Бригадата на Чуковете", които през последните години отвличаха и пребиваха жестоко в столицата. На част от отвлечените хора те рязаха и ушите. Сако живее в столичния квартал Лозенец. В кооперацията обитава цялото му семейство - той и втората му съпруга, родителите и охраната. "В момента има известно напрежение в подземния свят за прерапределение на наркопазара - от една страна е групата около Сако, а от другата тази на Жоро Главата. Около Жоро Главата гравитират хората на Вальо Бореца и Йоско от Констинброд", съобщиха за БГНЕС разследващи наркопазара в столицата.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа