Гласуваме за кмет на София

На 15 ноември на частични местни избори ще се избира кмет в София, в Правец, във Враца, в Разлог и в плевенското село Беглеж, както и в столичния район Панчарево.В Столичната община ще се гласува в 1409 избирателни секции.
В столицата изборният ден ще започне в 6.00 ч. на 15 ноември и ще приключи в 19.00 ч., а ако има чакащи да гласуват пред някоя от секционните избирателни комисии, там работата ще приключи след гласуването на всички желаещи, които чакат. В неделя в Столичната община предстоят два избора - за кмет на общината, за който има 18 кандидати, както и за кмет на район "Панчарево", където има 7 кандидати.
Гласуването ще бъде с интегрална бюлетина, на която всеки гласоподавател ще трябва да отбележи предпочитания от него кандидат със знак в полето пред номера на кандидата. В Столичната община ще се гласува в 1409 избирателни секции. Допълнително в болнични, социални заведения, в затвора и в следствените арести ще бъдат разкрити избирателни секции, ако в тях има поне 30 гласоподаватели, които са с постоянен адрес в Столичната община или имат регистриран настоящ адрес 10 месеца преди изборния ден, както и ако не са лишени от избирателно право. Поради липсата на достатъчно гласоподаватели са закрити служебните секции в болницата ИСУЛ, както и в болниците в район "Овча купел". Днес секционните избирателни комисия са получили изборните книжа и бюлетините за изборите на следващия ден по райони. Помещенията на секционните избирателни комисии ще бъдат запечатани и поставени под полицейска охрана в съботния ден.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа