Тръгва финансова ревизия на дирекция „Земеделие” във Варна

Финансова ревизия в областната дирекция (ОД) „Земеделие” във Варна тръгва с назначаването на нов ръководител – Зарина Бъчварова. Това ще е първото нещо, с което ще започна още днес, заяви самата тя, след като бе представена от областния управител Данчо Симеонов, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
Показателно е, че в цялата сграда на дирекцията кипи ремонт, както в цялата държава в момента, заяви областният управител. Надявам се, че с назначаването на Зарина Бъчварова по-бързо ще успеем да реализираме предизборните си обещания, добави Симеонов. От своя страна агроинженерът Бъчварова обяви, че се надява екипът й да е сплотен, за да се справят с общи усилия. Няма да има чистка в дирекцията, поясни новият й ръководител.
Най-важната задача, която си поставя Зарина Бъчварова, са специални теренни проверки на селскостопанските блокове, за които предстоят плащания на единица площ. Целта е да се установи дали няма разминавания в данните за предходната година. Зарина Бъчварова е агроинженер полевъд, работила 10 години в администрацията на община Суворово, като старши експерт по инвестиционна политика и проекти. 6 от над 10-те проекта, по които е работила в Суворово, са били в областта на земеделието.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа