Две години работниците в Кремиковци са нямали застраховка

Преди седмица е избрана застрахователна компания, която да покрива професионалня риск на работниците в Кремиковци, заяви специално за БГНЕС зам.-председателят на синдикат "Металици" в КНСБ Пламен Петков.
Почти две години работниците от металургичния комбинат нямаха застраховка и за това пострадалите по време на работа не можеха да получат обезщетение.
Работниците в Кремиковци се водят осигурени, каза Пламен Петков. Има договореност между фирмата и Националния осигурителен институт, превеждат се частично дължимите осигуровки, уточни Петков. Дори върху дължимите заплати на работниците - за декември 2008 и за януари и февруари 2009 г., които не бяха платени на работниците, има начислени осигуровки. Независимо, че служителите получават частично своето възнаграждение, те се осигуряват върху пълния размер и влизат в осигурителната система, твърди Петков.
Според оздравителния план дължимите обезщетения и заплати са разноски по несъстоятелността и хората ще си ги получат в двугодишен срок, каза Пламен Петков. Този оздравителен план е правен от специалисти, които са разчели този срок, допълни синдикалният лидер.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа