София ще пести за стълбове и инфраструктура с подмяна на осветлението

София ще пести за стълбове и инфраструктура с подмяна на осветлението
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.03.2024
  • Share:

Столичният кмет Васил Терзиев се похвали с подмяната на осветлението в Южен и Западен парк, а до 2025 година по основни булеварди ще бъдат пославени LED лампи. В пост във Фейсбук Терзиев разяснява, че той и екипът му работят активно това да се случи и в останалите два големи парка - Заимов и Хиподрума. 

 

 

 

И добавя:

"В Южен парк менихме всички 128 неработещи и остарели осветителни тела. Също така възложих да започне работа по проект за изграждането на осветление по алейната мрежа, която свързва Южен парк (в частта около бул. Аренсалски 125) със спирката на градския транспорт на ул. Бяла черква. Това ще позволи свободното придвижване на хората от квартала, които сега минават по заобиколен маршрут, за да избегнат тъмните алеи. Очаквам в началото на лятото да започне изграждането на новото осветление.

Западен парк: до края на седмицата ще имаме 100% работещо осветление. Там екипът възстанови над 400 осветителни тела. Продължава работата по отстраняването на неработещи стълбове и изграждането на липсващи стълбове и захранване към тях.

Ситуацията в парка Заимов е доста по-трудна, заради изключително лошото и опасно състояние на съоръженията, включително и корозирали стълбове. Това изисква сериозно финансиране и в момента работим активно, за да го осигурим. Дейностите в парка Заимов предвиждаме да отнемат още няколко месеца", пише Терзиев. 

Според кмета на София смяната на осветлението ще даде възможност да се направят спестявания от поддръжка и сметки за електричество. Спестените средства той обещава да се вложат в изграждане на липсващи стълбове и инфраструктура.

Станете почитател на Класа