Отец Иван от Нови хан получи удар, лицето му е парализирано

Отец Иван от Нови хан получи удар, лицето му е парализирано
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.03.2024
  • Share:

Трудни дни преживява популярния отец Иван, нашумял с приютите си за бедни хора, които е отворил в Нови хан и Якимово. След пореден трети инсулт, който получил в началото на годината, той е прикован на легло.

 

 

 

"Част от лицето ми е парализирано! Преди три месеца получих лек сърдечен удар и оттогава не мога да се възстановя. Устата ми е изкривена, имам проблеми и с говора." Това сподели пред столичен таблоид отец Иван, който отново е изправен пред здравословни проблеми.

"Всичко минава много бавно, като лекарите ми дават надежда, че ще се възстановя напълно, но не изключват и възможността положението да остане така. Заради изкривяването на устата ми е трудно дори да пия вода, но се опитвам да се науча. Докторите ми изписаха лекарства и стриктно ги пия. Няма да крия, че е ужасно да имаш парализа на лицето", призна духовника, който помага на стотици изстрадали хора.

Дядо Иван си припомни, че преди време е лекувал болежките си, като е посещавал Божи гроб. Ходил е на святото място над 20 пъти, но вече няма сили да отиде, а лекарите не му позволяват да лети със самолет.

"Двата инсулта, които получих един след друг преди време, много ме събориха. Пет дни бях в кома! Когато се събудих, не помнех близките си хора. Говореха ми, но не познавах никого, сякаш ги виждах за първи път. Аз самият не можех да говоря и това допълнително ме объркваше. Знам, че няма да бъда никога повече същият човек", припомня си тежките моменти отчето.

Духовникът вече за постоянно се е установил в приюта в софийското село Нови хан. "Тук ми е много добре, топло ми е. Няма да се връщам в Якимово, защото там много неща ми липсват. Повечето време стоя в стаята и не излизам. Играя шах с едно момче, като правим по няколко партии на ден и така времето ми минава приятно. Никъде не ми се ходи, предпочитам да стоя вътре на леглото и да гледам от време на време телевизия", посочи още дядо Иван.

Станете почитател на Класа