Борисов не спази обещанието да финансира пътя Благоевград - Картала

Министър-председателят Бойко Борисов не спази публичното си обещание да финансира ремонта на отсечката Благоевград - Бодрост - Картала, съобщават от пресцентъра на Общината.
При посещението си в Благоевград на 30-и декември миналата година премиерът обяви, че ще отпусне средства от държавния бюджет за ремонта на 8 км от нуждаещите се от реконструкция 14 км от пътя за Бодрост. С писмо, изпратено от заместник–министъра на финансите Владислав Горанов, Бойко Борисов е уведомил градоначалника Костадин Паскалев, че няма да бъдат отпуснати обещаните от премиера средства.
В документа се споменава, че причината да не бъдат преведени необходимите 5 157 886,86 лв. е, че нямало законово основание за предоставяне на целеви средства от бюджета за 2010 г. Заместник-финансовият министър съветва кмета на Благоевград Костадин Паскалев да финансира ремонта на пътя със собствени приходи от местните данъци и такси и други неданъчни приходи. През изминалите две години със средства от държавния бюджет и от общинския бюджет бяха ремонтирани 13 км. от пътя. Ремонтът на 7 от тях, на стойност 1.7 млн. лв. - средства от собствени приходи на общината, бе извършен от “Пиринстройинженеринг” ЕАД – Благоевград. Ремонтът на другите 6 км бе финансиран и възложен през 2008 г. от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на “Агромах” ЕООД, напомнят от кабинета на кмета Паскалев. ИЕнформацията е на Дарик радио.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа