Приключи разпитът на Масларова в НСС

Приключи разпитът на бившия социален министър Емилия Масларова в Националната следствена служба (НСС), предаде репортер на БГНЕС.
По-малко от час бившият социален министър престоя в следствената служба. Масларова заедно със своята адвокатка Даниела Доковска влязоха от централен вход на НСС, избягвайки всички журналисти, които очакваха Масларова пред страничния вход. Не е ясно дали при днешния разпит на социалния министър е повдигнато обвинения.
БГНЕС припомня, че по-рано днес зам. градският прокурор Роман Василев каза, че днес ще бъде предявено обвинение по няколко текста от Наказателния кодекс на бившия социален министър Емилия Масларова. Той поясни, че заедно с нея ще бъдат обвинени още четирима души. Във връзка с разследването на бившия премиер Сергей Станишев, Роман Василев каза, че ако и при него се установи, че е извършил престъпление, ще се подходи по същия начин. На бившата социална министърка ще отговаря пред закона за длъжностно престъпление и присвояване в особено големи размери заради "златния" ремонт на социалния дом в Стара Загора. Според експерти при въпросните строително-монтажни дейности държавата е била ощетена с 11 млн. лева. Освен на ексминистърката прокурорите ще повдигнат обвинения и на заместника й инж. Димитър Димитров, главния секретар на ведомството Иван Пенев, който запази поста си и при новото правителство, и на нейния семеен приятел Венцислав Драганов. В началото на месец ноември миналата година беше поискан и имунитета и на бившия премиер Сергей Станишев заради изгубването на секретния доклад на ДАНС. Първият обвиняем министър от кабинета "Станишев" стана земеделският министър Валери Цветанов заради 15 неизгодни заменки на земи. Втори клиент на прокуратурата бе министър Николай Цонев, който беше обвинен за закупуването на мобилен завод за производство на хангари и разследван за съмнителна сделка с авиотехника. В края на миналата седмица градският прокурор Николай Кокинов, каза, че обвиненията срещу тях двамата са внесени в съда.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа