Йежи Бузек: Идвам от Брюксел с послание за солидарност

Идвам от Брюксел с послание за солидарност. Това заяви председателят на Европейският парламент Йежи Бузек, след като се срещна с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, предаде репортер на БГНЕС.
Бузек обясни, че солидарността е необходимост в условията на криза и трябва да бъдат преодолени трудностите и да бъдат създадени работни места за европейските граждани. По време на срещата е била обсъдена и темата за сигурността на енергийните доставки. „Хората много добре разбират и чувстват кога спира парното”, каза председателят на ЕП. Той обясни, че европейският и българският парламент заедно с останалите национални парламенти на страните-членки, си сътрудничат за бъдещето на европейските граждани.
Председателят на ЕП Йежи Бузек е на официално посещение у нас по покана на председателя на НС Цецка Цачева. Това е първото посещение на Бузек у нас в качеството му на председател на ЕП, откакто бе избран на поста през юли 2009 година. По-късно през деня той ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов и с президента Георги Първанов.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа