Симеон Дянков: Някой е подвел президента

"Някой е подвел президента относно това, което съм казал в шоуто", заяви финансовият министър и вицепремиер Симеон Дянков, минути преди срещата си с държавния глава, предаде репортер на БГНЕС.
"Недоразумение между институции по всяко време, особено по време на криза не е хубаво за една държава и точно затова реших да помоля държавния глава да изчистим това недоразумение", обясни Дянков. На срещата с Първанов финансовият министър ще му покаже стенограмата от участието му в телевизионното предаване, вследствие на което започна конфликтът между двамата. Дянков изтъкна, че цитатът, който му е бил подаден по време на телевизионното шоу, не е бил негов и никога не е казвал подобно нещо.
БГНЕС припомня, че президентът Георги Първанов настоя финансовият министър Симеон Дянков да изясни позицията си по повод твърдения, направени в телевизионното предаване на Иван и Андрей по НТВ. След което между финансовия министър и президента се разигра лют спор, тъй като Георги Първанов поиска оставката на Симеон Дянков.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа