Първанов: Ако се наложи, ще предивикам рефендум за ГМО

За тезата, че има разминаване между премиера и парламентарната му група трябва да питате него. Аз съм скептик, мисля, че Бойко Борисов владее нещата, каза Георги Първанов в отговор на въпрос, дали не вижда разногласия сред управляващите, предаде репортер на БГНЕС.
Аз не очаквам да дойде оттам нестабилност. Никога не имало такава подкрепа за един кабинет. Това предполага взимането на непопулярни мерки. Аз съм готов да подкрепя такива мерки, ако те са неотложни и необходими, посочи. По повод на Закона за ГМО Първанов каза, че промените не са добри, защото той държи България да е свободна от ГМО. Ако остане законът в този вид ще наложа вето, ако то не мине в НС, ще предизвикам референдум и подписка, подчерта Първанов.
В тази сграда решенията ги взимам аз, каза Първанов, връщайки се към стенограмата от разговора му с финансовия министър Симеон Дянков. Много често се пише президентство, няма президентство, а има институция президент. Първанов отново обясни как се говори на срещите при него. Има апаратура, която се включва и е ясно, че се прави запис. Така е от 20 години. Събеседниците са твърде близо, за да им е необходим микрофон, за да се чуват, уточни Първанов. Така е в цял свят, така и в съседната сграда, иначе не би било далновидно.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа