80 фирми и организации участват в "Алея на здравето"

80 фирми и неправителствени организации участват в пролетното издание "Алея на здравето", което бе открито днес, предаде репортер на БГНЕС.
"Това е пролетното издание на "Алея на здраве", като в момента говорим за 17-тата алея. Правим го два пъти в годината - пролет и есен, като го правим в тези преходни сезона, когато темата, свързана със здравето на хората е най-актуална", разказа Марин Пенков, организатор на форума. Форумът се организира от "Мирта Медикус" ЕООД със съдействието на Министерството на здравеопазването, Националния център по опазване на общественото здраве и други организации. През годините изложението се превърна в обществен форум, който провокира да се заговори по нов начин за естествените форми за защита здравето на българите, уточни още Пенков. Той уточни, че по време на форума, който ще продължи до 16 март се предлагат на посетителите безплатни консултации по здравни проблеми. Хората могат да получат консултации за наднормено тегло, методи за отказване на цигарите и други. Освен това се предлагат и безплатни замервания на здравни параметри.
В рамките на изложението има и щандове, където Омбудсманът на Република България и представители на здравното министерство ще отговарят на въпроси на посетителите. Всеки ден по време на събитието от 13.00 до 15.00 часа и експерти от здравната каса ще отговарят на въпроси на посетителите. Входът за посетители е безплатен, като работното време е от 10 до 19 часа до 16 март.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа