Диабетно болните заплашиха с протести

Ако нещата не се променят, пациентите ще излязат на улицата. Крайно време е да ни чуят и да се съобразят с нашите искания. Това каза вчера Елисавета Котова, председател на Националната асоциация на деца с диабет. Недоволството е заради проблема с намирането на инсулин в аптеките. "В края на февруари пак се сблъскахме с проблема - в аптеките нямаше инсулин. Причината отново е НЗОК", каза Котова.
"През декември Божидар Нанев каза, че не е редно диабетиците да плащат за инсулин и че трябват три месеца да се регулират нещата. Минаха три месеца и ни притиснаха да плащаме за инсулина. Сега е дошло време да поискаме оставката на Нанев", каза Адриан Стоев от Българската асоциация "Диабет".
Междувременно от федерация „Български пациентски форум“ се обявиха вчера срещу промените в закона за лекарствата. Федерацията внесе декларация в МС, в НС, при президента и в Министерството на здравеопазването. Декларацията е срещу това, реимбурсирането на лекарствата за социално значими заболявания да се намалява.

Станете почитател на Класа