Ученик е единият от убийците в Търговище

Двамата убити, които бяха открити вчера, са издъхнали след жесток побой. Те са удряни със всякакви предмети, съобщи комисар Станимир Парашкевов, предаде кореспондентът на БГНЕС.
Установяването на самоличността на единия от загиналите е била затруднена, защото не е имал лични документи. Убитите са Светослав С. на 36 г. и Селим А. на 30 г. Първият е без постоянен адрес и се е препитавал с работа в различни фирми за дърва. Бил бездомник и се подслонявал където намери. Вторият имал жилище в кв. Запад 3, но рядко ходил там. В дома живеел само бащата, който е разведен с майката му.
Убийците са трима млади мъже от Търговище – Г.Н. на 18 г., който се води ученик, С.Л. на 20 г. и П.Е. на 26 г. - безработни. Двама от тях са осъждани, а по-малкия е бил регистриран като непълнолетен за противообществени прояви. С.Л. също е известен на комисията и е имал многократни срещи с полицията след хулигански прояви след употреба на алкохол. Къщата станала собственост на строителна фирма. Управителят й позволил на Светослав да се подслони в празните стаи. Селим бил работник във фирмата и така двамата се запознали след, което решили да запият заедно. В злополучната вечер седнали отрано. По свидетелски показания след 21 часа в къщата влезли и тримата заподозрени, които били във видимо нетрезво състояние. По всяка вероятност не са се познавали с двамата, които са били вътре, но са били поканени от тях. Час по-късно в къщата бил донесен още алкохол чрез таксиметрова фирма. Свидетели твърдят, че малко преди два часа след полунощ от къщата се разнесли крясъци и викове. Сигнал за скандал, обаче в полицията не е подаван.
Според заподозрените скандалът започнал между двама от извършителите. Впоследствие се намесват двамата загинали и настъпва масово меле. „В момента в стаята няма нищо здраво. "Изключителна агресивност, особено към единия от убитите, който е направо помлян” – обясни комисар Парашкевов, като уточни, че се чака краят на аутопсията на телата. "Удряни са със всякакви предмети – дърва, тенджери, тесла, има парчета от печка, бутилки и т.н.” – обясни Парашкевов. Той каза, че боят е продължил и извън къщата, за което се съди по намерените следи от кръв пред вратата. "Изключителна дързост и агресивност. Не съм убеден, че са съвсем наясно какво са направили” – коментира поведението на задържаните комисар Парашкевов. Тримата са задържани за 72 часа, като ще се иска постоянното им задържане под стража. Ако бъдат признати за виновни и осъдени ги чака затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа