Разследването срещу Красьо Черния за лъжесвидетелстване е пред приключване

Разследването срещу плевенския бизнесмен Красимир Георгиев – Красьо Черния за лъжесвидетелстване е пред приключване. Това съобщи пред журналисти районният прокурор на София Александър Налбантов, предаде репортер на БГНЕС.
Той припомни, че в края на миналата година то е препратено на СРП от Софийска градска прокуратура. В най-скоро време предстои да бъдат прецизирани обвиненията на плевенския лобист. Това ще стане след разпит на още няколко свидетели, основно магистрати. Районният прокурор съобщи още, че има образувано досъдебно производство срещу бизнесмена Марио Николов. То е за това, че Николов е оказвал въздействие на швейцарски гражданин. По производството се очаква съдебна поръчка – разпит на чуждестранния гражданин.
Миналата седмица в СРП са постъпили материали срещу Иво Илчев. Това е защитеният свидетел по делото "Маргините". В началото на февруари в съдебна зала той не повтори показанията си дадени по-рано пред съдия. Тогава от Софийска градска прокуратура заявиха, че материалите ще бъдат пратени на СРП за образуване на дело за лъжесвидетелстване. Работата по случая продължава.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа