Дянков: Това е най-добрият период на модерна България

Синдикати и работодателите в пакета от антикризисни мерки предлагат част от емисионната дейност да мине през Българската банка за развитие (ББР) и това е част от идеите им, които трябва да бъдат подложени на по-голям анализ.
Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков в отговор на въпрос на репортер на БГНЕС може ли да изброи няколко от 20-те процента от мерките, за които не са постигнали договореност с партньорите от тристранния съвет. Финансовият министър бе лаконичен за т.нар. „данък лукс“, но поясни, че още работят по тази тема. Все пак той каза, че той може да се приеме като местен данък и при него ще се вдигне скалата на облагане. Според Дянков е важно да се съберат тези средства и „дали влизат в републиканския или местния бюджет, все е помощ“. Вицепремиерът Дянков днес бе участник в инициативата „Мениджър за един ден“, която бе открита в хотел „Шератон“, като гости бяха американския посланик и 1000 ученика от цялата страна. Финансов министър за един ден днес ще бъде Цветелина Христова, ученик от 11 клас на Професионална гимназия „Асен Златаров“ - Видин. На свой ред тя заяви, че част от работата й в днешния ден ще бъде и разглеждането на 50-те антикризисни мерки, които Симеон Дянков демонстрира.
В словото си пред бъдещите предприемачи и мениджъри от средните училища и началните курсове на ВУЗ-овете, Дянков заяви, че „за да има честно и добро предприемачество, трябва да има добри условия, създадени от правителството.“ Той уточни, че това е най-добрият период в модерната история на България за предприемачество, защото целта е не само как да се правят пари, а как това да става по честен път. Дянков поясни, че целите на правителството са същите, че ако бизнесът у нас върви добре, ще върви добре из цялата държава и „за първи от няколко месеца от 20-годишния преход България има възможност за честен мениджмънт и предприемачество.“ „Това правителство каза: „Няма да се лъже, няма да се краде, няма да се вземат подкупи, а тези, които имат идеи и създават иновации, те ще са бъдещето на България“, каза още вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа