Борисов: Най-голямата антикризна мярка е спирането на течовете

Нарушил ли е някой закона, аз пиша отгоре "да". Когато раниха Алексей Петров, бях главен секретар, аз отидох веднага. Когато има прострелян и той жив, казва много повече и могат да насочат следствието по горещите следи, каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.
Аз не отидох в болницата като при приятел, а като главен секретар. Когато идват при мен от службите аз разписвам. Така, че Първанов като държавен глава трябва да поздрави, а не да казва, че съм бил приятел с Алексей Петров или някой друг, аргументира се премиерът.
Най-добрата антикризисна мярка е спирането на огромните течове в България. Например 120 млн. за оптични кабели в МО, в същото време оптичен кабел прави и МС и МВР, цялата държава в оптични кабели ли ще бъде. Същото е с "Цанков камък" и заменките с горите и накрая се губят и ги няма повече от 4 милиарда лева и т.н., даде пример Бойко Борисов
Съжалявам, че Роман Василев се е държал така, той е господар на досъдебното производство и трябва да контролира полицаите. Всеки министър или аз да взимаме милиони за консултации, това ли трябва да стане, каза Борисов в коментар на думите на Доган, че няма нищо нередно в това да бъде консултант, когато са на власт. Трябва поне 5000 км рехабилитация на пътища в страната, това са средства, а не парите да отиват в такива скъпи проекти като "Цанков камък", например. За съжаление истерията по свинския грип вкара бившия министър Божидар Нанев в това харчене. Службите ми докладваха за случая и той е вече в прокуратурата. В сряда на Министерски съвет ще обсъдим кандидатурата на нов министър на здравеопазването, след това и в Парламента. Министър Нанев беше малко плах и затова очаквам от бъдещия министър да бъде твърд. По повод на антикризисните мерки, взети миналата седмица Борисов каза, че тези мерки е трябвало да бъдат взети преди две години и сега това са кризисни мерки. Ние ти обсъждаме с всички, синдикати, работодатели, допълни премиерът. Проблемът е, че всеки ден излизат някакви пари, които да бъдат плащани, скрити в различни министерства, като "Водното огледало" в Кърджали, например. И ние трябва да плащаме пари за скъпи проекти, непланирани в годишните бюджети на предишното управление, подчерта Борисов.
Нека да кажат какви са им основанията и в безизходицата БСП нападат, каза Борисов в отговор на въпрос какво счита за нападките срещу приятелката му банкерката Цветелина Бориславова. Станишев беше на власт 4 години и можеше да извика банков надзор и да направи проверка, но той знае, че няма нищо нередно. Аз нямам приятели, на които правя услуги, но хората знаят кои са приятелите ми. А се знае, че един от най-приближените му е областният управител и лидер на БСП във Варна Борислав Гуцанов. Прокуратурата там работи много добре и целият случай се разследва добре и ще се установи с дали има и други замесени в случая, подчерта Бойко Борисов. Той отказа предварително да коментира предстоящата си среща с президента на САЩ Барак Обама, като каза, че ще говори за нея след приключването й.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа