ВЕИ технологиите и енергийната ефективност - печелившият бизнес

София ще се превърне за 3 дни в столицата на новите енергийни технологии - тя е домакин на 6-тия Международен форум за ВЕИ и ЕЕ, който ще се проведе в периода 14-16 април в Интер Експо Център София. Богатата тематична програма и силното международно участие в изложбата утвърждават събитието като водещо за региона на Югоизточна Европа, на който ще се представят най-новите технологии, добри практики и експертни позиции, както на местно, така и на европейско ниво.
В програмата на конгреса ще вземат участие 55 лектори от Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Великобритания, Италия, Люксембург, Турция, Чехия, Холандия, Швеция.

Акцентите:

- Електрически превозни средства и системи за съхранение и пренос на електроенергия

- Финансиране и инвестиции в ЕЕ и ВЕИ: Участниците - инвеститори и финансови институции от Европа, разработчици на проекти от САЩ, Полша, Австрия, България и Холандия ще дискутират проблемите и възможностите, които предоставя региона на Югоизточна Европа в областта на ЕЕ и ВЕИ.

- Енергийна независимост на общините - Опитът на европейските общини в Дания; Vaxjo, Швеция - най-зеленият град в Европа; Топлофикацията в Гархинг чрез геотермална енергия и биомаса; Малмьо, Швеция - 100% ВЕИ център; Eнергийна ефективност в Щутгарт.

Паралелни събития:

- Европейска схема за търговия с емисии в България - възможности и предизвикателства - Енергиен център - София
- proSTO - Директивата за соларна термия за устойчиво развитие на Югоизточна Европа - Европейска федерация за соларна термия, Белгия


ИЗЛОЖБАТА

Посетителите ще имат възможността да установят бизнес контакти, ще получат експертни консултации и ще видят най-съвременните постижения в областта на ВЕИ технологиите и енергийната ефективност. За първи път ще има демострация и на българско ноу-хау - електрически превозни средства.

Германия като стратегически партньор ще бъде със самостоятелен павилион, организиран от Федералното министерство на икономиката и технологиите, ще има официални участия от Австрия и САЩ и изложители от България, Дания, Израел, Италия, Китай, Русия, Турция, Словакия, Финландия и Чехия.

15 април е обявен за "Ден на Германия" - експерти ще покажат как опитът на Германия може да се приложи в България.

Организатор: www.viaexpo.com

Станете почитател на Класа