Бойко Борисов се срещна с лидера на Испанската Народна партия Мариано Рахой

Председателят на ПП ГЕРБ и Министър-председател на Република България Бойко Борисов се срещна с лидерът на Испанската Народната партия (основната десноцентристка опозиционна сила в Испания) Мариано Рахой, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
По време на работната срещата двамата обсъдиха финансовата криза и ролята на Испания като председателстваща Европейския съюз. Икономическата криза, безработицата, миграцията, прилагането на Лисабонския договор - това са най-важните аспекти от намеренията на Испания за развитието на ЕС. Рахой изрази своето задоволство и похвали правителството на България, че успява да държи най-нисък дефицит в разгара на финансовата криза в европейски и световен мащаб. В момента 19% в Испания са безработни, като Испания се надява с предложените от нея мерки тези цифри да намалеят.
От своя страна Бойко Борисов обяви, че след преговори с големите браншови организации, синдикатите, работодателите, правителството е изработило пакет от мерки за спаряване с кризата. Премиерът Борисов покани на работно посещение в България Мариано Рахой.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа