По делото за "Пътния фонд" разпитаха Орешарски и Грънчарова

В края на февруари 2008 г. е изготвен доклад от Инспектората към Министерство на финансите. Това заяви през журналисти бившият финансов министър Пламен Орешарски, който даде показания по делото на Веселин Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.
Проверката е продължила една седмица и е приключила с мнение, че има условие за потенциален конфликт на интереси. Станало е ясно, че има сключени договори между фирма „Биндер“ и Пътен фонд, като в борда на директорите на фирмата е бил братът на Веселин Георгиев.
Пламен Орешарски бе категоричен, че не имал информация за този потенциален конфликт в качеството си на председател на управителния съвет на Пътния фонд. Орешарски уточни, че УС е контролирал 28 регионални управления, със сключени около 1000 договора. Орешарски се въздържа да отговори на въпрос, дали спирането на средства по програма ИСПА се е отразило на републиканския бюджет. Той бе категоричен, че не е запознат с анализи, дали са настъпили щети след сключване на договори с Пътния фонд и фирма „Биндер“. След изготвяне на доклада, Веселин Георгиев обаче си е подал оставката, припомни Орешарски. Показания пред СГС днес даде и бившия министър по европейските въпроси Гергана Грънчарова- Паси. Тя категорично заяви пред журналисти, след като даде показания, че след случая Веселин Георгиев, започва да се говори за конфликт на интереси в нашата страна. Според нея може да се говори за наше културно – историческо израстване. След случая Веселин Георгиев започва да се обсъжда приемане на закон за конфликт на интереси в парламента. Гергана Грънчарова бе категорична, че е била призована като свидетел съвсем нормално- тя е получила телефонно обаждане и призовка.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа