Влади Въргала: Условията не позволяват да има храброст

Българите имаме уникални храбри личности от миналото, но за съжаление в днешно време условията не позволяват да има храброст. Това каза в специално интервю за Агенция БГНЕС Владислав Карамфилов - Влади Въргала.
"Храброст означава да имаш самоинициатива и идея, която да прегърнеш и да следваш, но ако това не отговаря на разрешеното в днешно време – не може да остане непроследено. Всяка храброст в днешно време е равносилна на това сам да се вкараш в десетия ешалон", коментира той. Според него днес за храброст и дума не може да става, а може само да се опитаме да бъдем добри данъкоплатци. "Левски за времето си е бил бандит, които е бил против законността и властта, за който и да е от българските герои да говорим ще видим, че той е бил опозиция на законите. Това в днешно време е невъзможно, защото има камери на всяко кръстовище и във всяка телефонна слушалка има микрофон", каза още Влади Въргала.
Днес той, заедно с дъщеря си, в Деня на отворените врати посети Военноисторическия музей. Самият той обаче не знае на каква история да учи дъщеря си. "Мене ме учиха на една история, сина ми го учиха на друга история, а сега дъщеря ми я учат на трета история", изтъкна той.
Днес, в Деня на храбростта и празник на Българската армия, за втора поредна година Националният военноисторически музей отвори вратите си за всички желаещи да се докоснат до експонатите му. С традиционните Гергьовски хора и истинска войнишка чорба, сготвена от истински военен готвач, сред истински полеви условия, организаторите се опитаха да приобщят малки и големи към воинския бит и съхранените военни ценности. На 6 май музея се превърна в място за семеен отдих и почивка и докато децата се опитваха въображаемо да управляват военните експонати, изложени в двора, техните родители с интерес разглеждаха информационните табели и по-новите придобивки на музея. Сред най-големите атракции, особено за по-малките, се оказа бойният хеликоптер МИ-8, Танка Т 72, зенитно-ракететния комлекс "КРУГ" и бронетранспортьорите, където желаещите да ги разгледат подробно трябваше дълго да чакат на опашка. Днес в музея всеки може да разгледа и най-новата изложба "Съдби, белязани от войната", посветена на 65-та годишнина от Втората световна война, да гледа кинопрожекцията "Нашата Отечествена", която пресъздава бойният път на Българската армия от Девебаир и Кула, от Балканите до Срем, до Драва, Балатон и Мур и подножието на австрийските Алпи.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа