Задържаха още двама при операция "Мутрите"

В хода на специализираната операция “Мутрите -2”, която продължава и днес са задържани П.Я./20 г./, който изпълнявал ролята на шофьор и П.З. /39 г./, полицейски служител в районното управление в Кърджали, чиято съпричастност към престъпната схема все още се установява, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Продължават претърсванията в жилищата на заловените и в обекти, ползвани от тях. На този етап оттам са иззети голямо количество бойни патрони и пари. Установено е, че организатор на престъпната група е З.П. /33 г./, криминално проявен. Другите двама задържани са Я.Н. /38 г./ и Д.С. /30 г./ По случая е образувано досъдебно производство по чл. 321 а от НК.
БГНЕС припомня, че членове на организирана престъпна група, занимавала се с изнудване, са задържани в Кърджали. Акцията е проведена от служители на ГД "Борба с организираната престъпност" и ОД МВР-Кърджали. Групата е следена в продължение на няколко месеца преди днес служителите да пристъпят към арестите. В хода на акцията са задържани трима – на 31, 33 и 38 години, които със сила и заплахи принуждавали местни хора да заплащат за охрана, заплашвали жертви и свидетели на престъпления, извършвани от групата, за да отказват да свидетелстват. Тримата от престъпната организация използвали за срещите си заведение в Кърджали, където и са задържани днес. Процесуално-следствени действия – претърсвания, изземвания и разпити на свидетели продължават под наблюдението на окръжния прокурор.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа