Обучиха варненски митничари да разпознават фалшиви BAKUGAN

Варна /КРОСС/ Представители на правопритежателя на популярните детски играчки BAKUGAN проведоха във Варна първото обучение на митнически инспектори за разпознаване на истинските от подправените копия. Обучението е във връзка със задържани в последните месеци детски играчки. Тогава митническите служители от Митнически пункт Пристанище Варна - Изток задържаха две пратки с 4800 и над 16 000 бакугани. Оказва се, че играчките са фалшиви и предстои да бъдат унищожени.

Пиратският продукт си личи още по опаковката - кашонът е значително по-голям, омачкан и замърсен. Производителят особено държи опаковката да е солидна, посочват юристите-представители на правопритежателя. Ако играчките в него са в насипно състояние, опаковани в найлонови торбички, ако надписът върху картонената част на опаковката е само на английски език или има надпис на азиатски език, ако липсва залепен стикер с надпис на български език или не е посочен адресът в интернет - това са сигурни признаци, че продуктът е пиратски.

Фалшивата играчка все по-трудно се разпознава на пазара, подчертават защитниците на правопритежателя. Произвеждат се копия, близки по качество и цена на оригиналите, производителят на които все още е неизвестен. Колкото по-търсена и обичана от децата е една играчка, толкова по-честа жертва на "пиратите" става тя, допълват експертите.

След случая на задържани играчки във Варна, са предупредени и пристанищата в Солун и Констанца. За най-малкото съмнение представителите на канадския производител призовават за уведомяване и търсене на съдействие.

 

/ДК/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа