Задържаха двама души за взривовете пред ДСБ

Двама братя са задържани във връзка с взрива пред партийния клуб на ДСБ на столичния булевард „Сливница" на 19 юли. Това съобщиха от пресцентъра на МВР вчера. 24-годишният В.Е. вече е обвинен. Брат му – 32-годишният П.Е., засега е само арестуван за 72 часа. Той е бил забелязан от двама свидетели и разпознат като човека, който е поставил взривното устройство. Взетите натривки по ръцете му показали наличие на тротил. Следи от взривното вещество са открити и по дрехите му. Задържаният обаче отказва да съдейства на разследващите и мълчи.
Братята са криминално проявени за хулиганство, а единият от тях е осъден за кражба. Срещу тях вече има повдигнати обвинения, но все още задържаните не са свързвани с другата експлозия пред централата на РЗС, тъй като става дума за две отделни досъдебни производства. Целта на разследващите е да стигнат до поръчителя на взривовете. В нощта на 18 срещу 19 юли бяха взривени входовете на партийните централи на РЗС и на ДСБ. В 03:55 часа бе взривена входната врата на централата на РЗС на бул. „Дондуков" 15 в София, а по-късно и входът на централата на ДСБ на бул. "Сливница". При взривовете не пострада никой.
В деня след атентата от ДСБ излязоха с декларация, която постави ултиматум на МВР да задържи извършителите до 24 часа. Лидерът на партията Иван Костов каза, че това е безпрецедентен опит за политическо сплашване. Той беше категоричен, че цялата отговорност за инцидентите е в ГЕРБ.

Станете почитател на Класа