Бойко Борисов: ГЕРБ ще има достатъчно добър кандидат-президент

ГЕРБ ще има свой кандидат за президент и той ще бъде достатъчно добър кандидат. Това каза премиерът Бойко Борисов вчера пред TV 7. Той отказа да коментира възможността регионалният министър Росен Плевнелиев да е кандидатът за държавен глава от ГЕРБ . „Такива приказки не ми се слушат, че в някои от министерствата заместник-министрите са достатъчно добри да станат министри“, заяви Борисов. Според него екипите на министрите са станали добри и са се сработили със заместниците си. Премиерът заяви, че името на кандидата за президент от партията ще бъде обявено на 4 септември.
Според него целта на сините и червените е да вземат част от гласовете на ДПС при евентуален балотаж на президентските избори.
Борисов заяви, че ще се кандидатира за държавен глава на по-следващите избори. Той се пошегува, че преди тях ще се ожени, защото не може да е президент без първа дама.
Министър-председателят обаче отхвърли възможността ГЕРБ да отиде на изборите заедно със СДС. „Видях ги в парламента, няма да правим грешки. Ако за някой имаше удар, той е за Мартин. Мартин Димитров аз го харесвам, имаме си приказките като колеги, но той се вкара така ужасно в сценария на Костов“, каза Бойко Борисов. Според министър-председателя в някои от предложенията, които лидерът на СДС Мартин Димитров и сините дадоха по време на дебатите по вота на недоверие, има много логика и те ще бъдат разгледани внимателно заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов.
„В понеделник те дори не можаха да си съберат кворум опозицията, след като ГЕРБ не се регистрира. Наложи се да отида, да ги помоля колегите да се регистрират, за да могат да се изприказват“, каза Борисов по повод дебатите. Той беше категоричен, че няма нищо учудващо в действията между Синята коалиция, БСП и ДПС.
Борисов заяви, че сега се повтаря сценарият, начинът, по който Иван Костов е торпилирал всяко ново движение или партия, за да я вкарва накрая в „кошарата на БСП”.
„НДСВ проведе първите преговори за коалиционно правителство със СДС, Костов нарочно тогава торпилира тази възможност“, каза премиерът.
„В тези боричкания времето си минава политически и вече 22 години от революцията държавата няма визия, неслучайно магистрала „Люлин” беше първата законна магистрала. Ако не ми беше мила държавата, ние щяхме да оставим този проект като паметник на глупостта и сега да ходим да я показваме“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Според него развитието на пътната и културната инфраструктура ще стимулира българския туризъм. „Искаме да докараме елита, цвета на туризма в България, не само да идват пияници“, каза Бойко Борисов.

Станете почитател на Класа