Близки на моряците от кораба „Свети Николай“ поискаха среща с премиера

Роднините на моряците от кораба "Св. Николай", който бе задържан в Испания с 3 тона кокаин поискаха среща с премиера Бойко Борисов.
Семействата и роднините на сънародниците ни в Испания спешно търсят съдействие и информация от държавните институции, защото до момента нямат абсолютно никаква информация за близките си. Те са подготвили открити писма до премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Цветан Цветанов, председателя на парламента Цецка Цачева и министъра на външните работи Николай Младенов.
"Желаем дипломатическото представителство на България в Кралство Испания да установи правния статут на нашите близки, необходимостта от наемане на адвокати, както и тяхното физическо и психическо състояние. Имайте предвид, че членове от екипажа имат нужда от лекарствени продукти, надяваме се с Вашата помощ те да бъдат осигурявани", пишат близките на задържаните българи.
В писмата си те припомнят думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че службите не са имали възможност да предупредят техните близки за товара.
"Изхождайки от Вашите думи, г-н министър-председател, че е не е имало начин българските служби да информират нашите съпрузи, синове и деца за превоза на наркотици, вярваме, че те са невинни!", пишат роднините.
Семействата искат и лична среща с премиера Бойко Борисов.
"Вероятно разбирате в какво състояние сме в момента поради липсващата информация за съдбата на нашите роднини. Очакваме Вашето съдействие!", завършват те.
Преди дни в Испания разбиха наркобанда, в която са замесени и българи. Близо 3 тона кокаин, които бяха транспортирани от търговския кораб "Св. Николай" към автономната област Галисия, бяха задържани от службите в Испания.
Арестувани са 31 души, в това число 22 български граждани без криминално минало, които охранявали наркотика по пътя му от Южна Америка към Галисия.
В събота спецпрокуратурата повдигна обвинение на Дойчин Дойчев, собственикът на кораба "Свети Николай". Дойчев е обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици.

Станете почитател на Класа