Слави Бинев: Готви се физическото ми унищожение

Лидерът на движение на ГОРД Слави Бинев написа открито писмо до вътрешния министър Цветан Цветанов, с копие до президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, главният прокурор Борис Велчев, президента на ЕК Жозе Барозу, европейски институции и медиите.
В него Бинев твърди, че се готвело физическото му унищожение. Ето и част от писмото, без редакторска намеса:
„Уважаеми дами и господа,
От сериозен източник, когото не мога да назова, защото ще застраша неговата сигурност, получих информация, че се готви физическото ми унищожение, или дискредитирането ми като политик. Източникът на информация разкри обстоятелства и факти, заради които не се съмнявам в неговата надеждност.
Подозирам и обвинявам лично министър–председателя на Република България, Бойко Борисов, за планирането и евентуалното извършване на незаконни действия срещу мен! Поради това не адресирам настоящето писмо до него, въпреки че той е компетентен и отговорен за всичко в държавата ни, защото проблемът всъщност идва от него!
В българската история от последните 20 години има не един и два случая на „окончателно решение” спрямо политически неудобни хора. Парадоксално, в момента аз и формацията ГОРД, която създадохме със съмишленици, е единствената реална опозиция в страната ни, невлизаща в никакви колаборации с управляващите. Тези обстоятелства ме карат да поискам официално и публично от българското Министерство на вътрешните работи отговор, дали смята да предприеме мерки за моята защита и ако да, какви?
До момента два пъти пусках различни жалби към полицията, но вместо органите на МВР да привикат за разпит хората, срещу които е подаден сигнал привикват първо мен „за сведения”. В отговор на моя жалба за неправомерни действия на полицаи, аз получавам официално становище от МВР, че действията им са в съответствие със законите. В същото време те биват вътрешно наказани. Кое е вярно?! Ако полицаите са виновни, защо това не е написано в официалното писмо до мен? А ако са невинни, защо ги наказват?“
Според Бинев до десетина дни се очаквал „сериозен скандал“ около премиера Борисов. Затова и лидерът на ГОРД не искал да е поредната „случка“, която ще отклони общественото внимание от същинските проблеми в страната.

Станете почитател на Класа