Иван Костов готов да направи програмен кабинет

Президентът да не връчва утре мандат на ДПС. За това настоя лидерът на ДСБ Иван Костов на брифинг в НС.  Той поиска също Плевнелиев да направи последен опит да състави програмно правителство, така както искат хората. Сините са готови да оглавят програмния кабинет.
Костов дори предлага такава подкрепа на президента, че Росен Плевнелиев да определи представителите на програмния кабинет, а СК ще застанат зад неговите предложения.
Ние създадохме функционираща пазарна икономика. Така Костов отговори на въпрос дали се чувства виновен за приватизацията по време на неговото управление. Над 600 000 работещи фирми оставил неговият кабинет.
Искаме да спрем БСП и ДПС, каза той. По думите му бившите управници с отказа си да поемат мандата поставили ултиматум на държавния глава за предсрочен вот, а хората искат 41 НС да си свърши работата до край.
Иван Костов смята още, че президентът избързал с връчването на мандата с цел предсрочни избори, тъй като предсрочният вот не успокоява хората.
Според Надежда Нейнски трябва да се върне доверието у хората в институциите. В България институциите са напълно блокирани, смята тя, допълвайки, че в тях работят некомпетентни хора. Това според евродепутата е и основната разлика между протестите у нас и протестите в Европа - там имало работещи институции.
Евродепутатът иска програмният кабинет да извърши необходимите законодателни промени за честен вот и да приеме необходимите законодателни норми, така че да се отговори на исканията на хората.
Новите лица според Нейнски довели страната до този батак. За пример тя посочи новите лица, дошли на власт с кабинета на царя до новите политици на Бойко Борисов.
Сините са категорични, че винаги са предлагали решения. Надежда Нейнски се похвали, че като лидер на СДС е въвела гражданските квоти в партията й, предлагала и мажоритарен вот.
Има какво да се направи по отношение на участие на гражданите в изборите, смята тя.

Станете почитател на Класа