Министърът на околната среда и водите показа документ, че няма двойно гражданство

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов показа в ефира на Нова телевизия документ, от който става ясно, че се е отказал от британското си гражданство. Попов беше атакуван заради факта, че е имал британско гражданство, но наскоро стана ясно, че се е отказал от него на 7 март.

"Аз не гледам на тази позиция като на власт”, каза той и посочи, че приема министерския пост по-скоро като възможност и предизвикателство. “Предизвикателство да застана в позиция, която в продължение на 20-40 години аз съм критикувал. В позиция, спрямо която има напрежение и спрямо която на нас всички ни е много лесно да казваме винаги “Всички са маскари”, добави той.

“Не съм готов да гледам протести. Готов съм да бъда критикувам, готов съм да се ангажирам с протестите и да ги разбера”, заяви той. Според него, когато човек е гневен, много трудно се образува диалог. “Приемам това предизвикателство”, добави той.

“Никой не може да претендира, че ги разбира напълно. Те са много разнообразни. Мисля, че ги разбирам по принцип. В България гневът на хората и проблемите на хората не бяха адресирани достатъчно добре от много, много дълго време. Дори от 1989 година”. И добави: “Аз съм участвал във всички протести от преди 1989 година”, каза Попов по отношение на протестиращите.

“Попов обясни и от къде се познават с президента. “С президента се запознахме, когато аз доведох бившия министър на околната сред на Чехия, с когото съм работил доста често”, обясни той.

“Президентът експертно разбира много добре същността на енергийната ефективност. Това е национален стратегически приоритет”, смята той.

По отношение на работата си като министър, Попов каза, че вече се е срещнал с хората във ведомството и ги е уверил, че ще стои зад тях. Запознал се е и с документацията.

“Не съм се запознал със скандала “Дюнигейт”. Това е специфичен случай. Разговарях с висшия състав. Реших своите основни назначения”, каза той.

Станете почитател на Класа