Борисов поиска прошка от Господ и от народа

Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Борисов бе в града заедно със заместник председателя на партията Цветан Цветанов и административния секретар Цветомир Паунов, придружавани от областния координатор на ПП ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков. Те се срещнаха с Негово високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил пред новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града. Общо 600 000 лв от държавната субсидия ПП ГЕРБ отпусна за доизграждането на Светата обител.
„Бойко Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам. Напротив, връчих му грамота за дарението, което партията направи за катедралния храм”, каза Гавриил Ловчански на срещата. Той поясни, че с отпуснатите първоначално през август миналата година 100 000 лв., ще се завърши напълно фасадата на сградата. С предоставените на 7 март т.г. други 500 000 лв., ще се завърши напълно първият етаж на катедралния храм, където са разположени кухня и столова, зала за лекции и прожекции с 250 места, параклис, църковен музей, баптистерий, сервизни помещения. Ще бъдат изградени ВиК, отоплителната и електрическата инсталации, ще бъдат поставени вратите на помещенията. При възможност ще се облагороди и прилежащото пространство около храма.

Станете почитател на Класа