ДПС: ГЕРБ е събирала по 3000 подписа на час, за да се регистрира в ЦИК

Ако за ден и половина от ГЕРБ са събрали над 55 000 подписа за регистрацията си в ЦИК, то това означава, че на час бившите управляващи са реализирали по 3000 подписа, пресметна депутатът от Синята коалиция в 41-то Народно събрание Йордан Бакалов, цитиран от БГНЕС. Бакалов каза още, че в последните дни е обикалял на много места в България и никъде не е видял да се събира такава подписка от ГЕРБ. Синият политик изтъкна, че има силно подозрение, че в ГЕРБ са имали формуляра на ЦИК предварително, за да го размножат за подписката.

За бившия депутат от ДПС Алиосман Имамов мащабът на подписката на ГЕРБ също буди много въпроси. По думите на Имамов "възможно е те да са работили предварително по този въпрос. Лично смятам, че да съберат такава бройка е съмнително, имам предположение, че някой ги е снабдил предварително с този формуляр. Друго обяснение няма". Според политикът от ДПС технически е невъзможно да се съберат тези подписи за заявеното от ГЕРБ време.

„Законово изискване е ние да проверим до 7000 коректни записа в подписките на партиите, няма да проверяваме до 55000. Голяма партия може да събере и повече подписа", коментира говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Станете почитател на Класа