Издигат нападателя на Ахмед Доган за депутат

Инициативен комитет в Бургас издига за депутат Октай Енимехмедов – нападателят на Ахмед Доган, съобщи bTV. Идеята е на съседи на Октай в бургаския квартал „Славейков”.

Неточност в документите е попречила на Инициативния комитет да се регистрира в събота, но пропуските са несъществени и отстраними, съобщиха от Районната избирателна комисия в морския град пред медиите.

Крайният срок за регистрацията е до 17 часа днес. Поддръжниците на Октай Енимехмедов трябва да внесат 5000 подписа за издигането му като независим депутат. 25-годишният студент във ВИАС е в ареста, след като през февруари нападна с газов пистолет тогавашния лидер на ДПС Ахмед Доган. Законът позволява мярката му да бъде променена, ако бъде допуснат да участва в изборите.

„Скъпи приятели, всички които искат да подкрепят издигането на кандидатурата за народен представител, като независим кандидат на Октай Енимехмедов, моля да изразят подкрепата си в организираната подписка!!! По-късно ще обявим местата, на които ще бъдат организирано събирането на подписи". Това написа във фейсбук днес Метин Енимехмедов, брат на Октай

Станете почитател на Класа