Бойко Борисов води листите в 25 МИР в София и в Пловдив

ГЕРБ представи водачите на листи в 31-те многомандатни избирателни района в страната за предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г.  Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще водят по две листи за предстоящите избори. Борисов ще бъде водач на листите в 25 – ти МИР София и Пловдив, Цветанов ще води листи в Благоевград и Велико Търново. Това стана ясно от думите на Цветан Цветанов при официалното обявяване на водачите на листите в 31 МИР –а на ГЕРБ. Водачи на две листи ще са и Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Делян Добрев.
Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов обясни каква е била процедурата.  “Първата беше да се започне провеждането на общински събрания и номиниране на кандидати. Протоколите бяха изпратени в Националния предизборен щаб. В продължение на 10 дни след това са проведени заседания на Националния предизборен щам с всички представители на многомандатните избирателни райони”, съобщи Цветанов. Ето и самият списък.

1 МИР-Благоевград водач на листата е Цветан Цветанов,
2 МИР – Бургас – Ивелина Василева, човекът, който беше в екипа на кмета Димитър Николов, когато беше избран. Била е зам.-кмет на Бургас. През 2009 г. е назначена като зам.-министър в МОСВ.
В 3 МИР-Варна – Лиляна Павлова, досегашен регионален министър. Смятам, че можем да дадем силно начало и Лили Павлова да чува за седенките между Пламен Орешарски и Даниел Вълчев, каза Цветанов.
4 МИР – Велико Търново – Цветан Цветанов, 5 МИР – Видин – Владимир Тошев, депутат от 41-ото Народно събрание; 6 МИР-Враца – Тотю Младенов, който беше кмет на Враца, след това депутат и след това социален министър.
В 7 МИР – Габрово водач на листата на ГЕРБ ще бъде Томислав Дончев, 8 МИР-Добрич – Румен Иванов – досегашен депутат,
9 МИР- Кърджали – Цвета Караянчева, която успя да влезе във всички общини, които не бяха достъпни за друга политическа формация освен ДПС, каза Цветанов.
10 МИР- Кюстендил – Кирил Калфин, депутат от 41-ото Народно събрание, 11 МИР-Ловеч – Корнелия Маринова, дългогодишен педагог, директор на най-голямото училище в Ловеч. Тя беше кандидат за кмет през 2011 г.
12 МИР – Монтана – Искра Фидосова, предложена безапелационно,
13-МИР Пазарджик – Дончо Баксанов, досегашен областен управител, ветеринарен лекар,
14 МИР-Перник – Делян Добрев. Вяра Церовска си е направила самоотвод, тъй като е директор на болница в Перник и е пожелала да продължи професионалната си дейност.
15 МИР-Плевен – Цецка Цачева, председател на 41-ото Народно събрание.
16 МИР-Пловдив-град – Бойко Борисов. “Това е желание на всички общински структури в града. Нормално е лидерът на ПП ГЕРБ да води листата на втория по големина град”, каза Цветанов.
17 МИР-Пловдив-област – Здравко Димитров, областен управител,
18 МИР-Разград – Валентин Василев, досегашният областен управител на Разград.
19 МИР-Русе – безапелационно е бил предложен Пламен Нунев, депутат в 41-ото Народно събрание,
20 МИР Силистра – Стефан Господинов – депутат в 41-ото Народно събрание,
21 МИР Сливен – безапелационно предложена – Десислава Танева;
22 МИР- Смолян – Даниела Дариткова;
23 МИР-София – бившият министър на транспорта Ивайло Московски;
24 МИР-София – Владислав Горанов ;
25 МИР – София – Бойко Борисов;
26 МИР – София област – с пълен консенсус Владислав Горанов ще поеме водачеството;
27 МИР – Стара Загора – взето е политическо решение Лиляна Павлова да бъде водач на листата.
28 МИР – Търговище – д-р Дарин Димитров; Хасково – Делян Добрев е получил най-много номинации;
30 МИР – Шумен – имало е сериозно обсъждане, но са заложили на Любомир Христов, досегашен директор на ОД МВР-Шумен;
31 МИР- Ямбол – Иван Чолаков, треньор по баскетбол досега. Днес и утре ще започне окончателното регистриране на листите в съответните избирателни райони, на 7 април на национален форум на ГЕРБ окончателно ще бъдат представени водачите на листи, каза Цветанов.

Станете почитател на Класа