Обвиниха нападателя на Доган в опит за убийство

25-годишният Октай Енимехмедов е обвинен в опит за убийството на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Днес Софийската градска прокуратура (СГП) е преквалифицирала първоначално повдигнатото обвинение от закана за убийство и хулиганство в опит за убийство, след като е получила резултатите от допълнителната комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза.
Според държавното обвинение на 19 януари 2013 г. Енимехмедов е направил опит умишлено да умъртви Ахмед Доган. Енимехмедов се е опитал три пъти да произведе изстрели с газов пистолет към главата на Доган. Деянието е извършено предумишлено и е останало недовършено по независещи от дееца причини – трикратно засичане на пистолета, оказана съпротива от Доган и намесата на Мустафа Карадайъ, се казва в съобщението на прокуратурата.
Обвинението е преквалифицирано заради заключението на допълнителната комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза. Според заключението уврежданията от газово оръжие могат да доведат до смъртен изход при две условия, свързани с дистанцията на изстрела и локализацията на увреждането. Смъртоносни наранявания са възможни при изстрел от упор до един сантиметър в областта на черепа (в областта на слепоочието, устата, окото), предната половина на шията и в лявата част на гръдния кош (в сърдечната област), уточняват от държавното обвинение като се позовават на експертизата.

Станете почитател на Класа