Бойко Борисов: ГЕРБ ще управлява, ако хората искат

ГЕРБ ще управлява, ако хората искат, заяви в неделя лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ. Мен ме обвиниха няколко негодници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта?Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура. Добре, че дадохме оставка, за да се видят и медиите кой на кого служи. Като партия ние нямаме нито една медия, нито вестник, нито телевизия.
Важните послания ги разбрахте: Десет процента плосък данък. Седем дни връщане на ДДС. Работа, работа, работа, обърна се Борисов към делегатите на конференцията.
По повод водачите на листи на партията в 31-те избирателни райони Борисов заяви: „Далеч съм от мисълта, че са най-добрите, но ще свършат работа”. „Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас. Българинът взима заем, когато си строи къщата или си учи детето, т. е., ако ГЕРБ е на власт ще се взимат заеми за инфраструктура, подчерта Борисов. Преди речта на Борисов зам.-лидерът на партията Цветан Цветанов представи официално водачите на кандидат-депутатските листи на партията.

Ето кои са те (по реда на представянето им):

Бургас – Ивелина Василева (2007 г. зам.-кмет в екипа на Христо Николов); зам.-министър, отговарящ за еврофондовете при Нона Караджова.

Варна и Стара Загора – Лиляна Павлова. Тя работи 8 години в Министерството на финансите. В кабинета Борисов първо е зам.-министър, а след избора на Росен Плевнелиев за президент става и министър на регионалното развитие и благоустройството.

Видин – Владимир Тошев

Враца – Тотьо Младенов. Той започва като синдикален лидер в района на Враца и става министър на социалната политика в кабинета на ГЕРБ.

Габрово – Томислав Дончев.

Добрич - Румен Иванов.

Кърджали - Цвета Караянчева.

Кюстендил - Кирил Калфин.

Ловеч - Корнелия Маринова - директор на най-голямото училище в града.

Пазарджик - областният управител на града Дончо Баксанов. 

Хасково и Перник - бившият енергиен министър Делян Добрев.

Плевен - председателят на 41-ото НС Цецка Цачева.

Пловдив-област - Здравко Димитров.

Разград - областният управител на областта Мартин Василев.

Русе - Пламен Донев.

Силистра - Стефан Господинов.

Сливен - Десислава Танева.

Монтана - Искра Фидосова.

Смолян - д-р Даниела Дариткова.

София (23 МИР) - бившият министър на транспорта Ивайло Московски.

София (24 МИР) и София-област - бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов.

Търговище - Д-р Дарин Димитров.

Шумен - Любомир Христов, доскорошен директор на Областна дирекция на МВР-Шумен, работил по делото "Килърите".

Ямбол - Иван Чолаков.

София (25 МИР) и Пловдив-град Бойко Борисов. Той е и кандидатът на ГЕРБ за министър-председател.

Велико Търново и Благоевград - Цветан Цветанов.

 

Станете почитател на Класа