ГЕРБ искат хаос в държавата, смятат от БСП

Позицията на ГЕРБ за касиране на изборите е стремеж за хаос в държавата. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от Агенция "Фокус". Тази позиция не е изненада, защото това е типична деструктивна, безотговорна, а всъщност емоционално пораженческа позиция на партия, която твърди, че е спечелила изборите, смята той. "Позицията на Бойко Борисов е странна, тъй като той иска касиране на изборите и провеждане на нови извънредни избори, а в същото време – щял да прави правителство. Няма да използвам медицински термини. Това е висш пилотаж на експерност, тъй като разбрахме, че Борисов е най-големия експерт в държавата", каза Станишев.

Искането за касирането на изборите от ГЕРБ и на Бойко Борисов е истинското признание, че ГЕРБ са загубили. Това коментира пред БНР председателят на ДПС. По думите му тезата, която Бойко Борисов изрази на днешната пресконференция, дадена по повод обявените официални резултати от ЦИК, че е победител на изборите и искането му за касиране на вота, са в непреодолимо противоречие.

"Искането за касирането на изборите от страна на председателя на ГЕРБ, Бойко Борисов се явява като диаметрално противоположна позиция на тезата на президента на Република България, Росен Плевнелиев, че касиране на изборите и нови, бързи избори са най-лошият сценарий аз България", заяви още лидерът на ДПС.

"ГЕРБ наистина загубиха изборите и всички ние сме длъжни да прочетем коректно вота на българските граждани от изборите. Всички ние сме длъжни да прочетем коректно вота на българските граждани. Той сравнява резултатите, като свежда политиката до елементарна аритметика", смята още Местан.


 

Станете почитател на Класа