Волен Сидеров: От поведението на Орешарски зависи дали ще го подкрепяме

"От поведението на Орешарски зависи дали ще го подкрепяме или ще го бламираме. Ние имаме 7,3%. Първите две партии, които са на ход да кажат как ще повишат доходите на българите. Позорно е българинът да е 9 или 10 пъти по-ниско заплатен от своя колега в европейска държава" – това заяви лидерът на „Атака“ волен Сидеров, след консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Пред журналистите водачът на националистите изброи някои от условията на "Атака" за подкрепа на правителство:

"Искаме незабавно да се разгледа законът за енергетиката, махане на таксата за пренос, поевтиняване на тока бързо, защото наглите ЕРП-та искат повишаване на цената. Това не трябва да се допуска. Да се направи истински регулатор, да се разгледа нормативната база на ДКЕВР, здравната реформа и българските предприемачи които бяха ощетени, да се уредят разплащанията към тях и да се мисли за мерки против безработицата. На ход е този, който получи мандат", поясни Сидеров.

"Няма да предлагаме хора, ще предлагаме действия. При нас няма поведение от типа: забранил съм еди какво си. Подтиквам даже хората да имат идеи и да бъдат креативни", уточни Волен Сидеров. За АЕЦ "Белене", Сидеров каза, че "Атака" подкрепя проекта. "Мога дори да осигуря инвестирането в "Белене", ако съм лично оторизиран мога да покажа дори как може за 5 г. да се построи "Белене" с чужди инвестиции без България да дава нито лев и България да запази мажоритарен дял. Изберете ме за премиер и ще ви покажа как точно ще стане. Мнението ми е неотклонно – да на АЕЦ "Белене", категоричен е Сидеров.

"За касирането питах президента какво мисли, той отговори, че не вижда причини и че лично той не би сезирал КС и е против това. Мисля, че президентът каза, че е безотговорно искането за касиране", посочи Сидеров.

Лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че засега знае за двама свои депутати, чиито имена отказа да назове, че са поканени чрез телефонен разговор от Искра Фидосова с обещанията за „власт, пари и постове, защото ГЕРБ само това може да предложи". Той уточни, че не знае да има обаждания от БСП и ДПС към депутати от „Атака", както по-рано съобщи Бойко Борисов.

Станете почитател на Класа