Цветанов: Готов съм да ме арестуват още в сряда



Цветан Цветанов заяви пред Нова телевизия, че е готов да бъде арестуван още в сряда. "Във вторник ще входирам молба, с която ще се откажа от имунитета си", заяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ, настоящ депутат в 42-то Народно събрание  и бивш вътрешен министър. Главният прокурор Сотир Цацаров заяви преди изборите, че ще поиска имунитета на Цветанов заради нерегламентирани подслушвания на политици, бизнесмени и общественици. Както вече стана известно, в списъка на подслушваните са били президента Росен Плевнелиев и еврокомисарката Кристалина Георгиева.

В случая имам морален ангажимент към всички граждани, които вярват в мен и са ме подкрепили, посочи пред Нова телевизия Цветанов.

Свидетели сме на един доста добре подготвен сценарий, като през цялото време е внушавано, че ГЕРБ готви манипулация на изборите и че Бойко Борисов е бил описан като диктатор, изтъкна още той.  „Страната е в много патова ситуация. Трябва да се направи скрита коалиция чрез програмен кабинет", подчерта той.

"Минимум с 5% бяхме ощетени на тези избори. Това стана след скандала с намерените бюлетини. Вотът на избирателите беше подменен, те бяха излъгани", поясни той. Бившият вътрешен министър е категоричен, че ще сезират и европейските институции, не само Върховния касационен съд.




Станете почитател на Класа