Светлозар Лазаров става главен секретар на МВР

Президентът Росен Плевнелиев обяви в сряда, че ще подпише указ за назначаването на Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР на мястото на подалия оставка Калин Георгиев.

Лазаров бе предложен за поста от правителството във вторник вечерта, а назначаването му от президента се вписва в намеренията на държавния глава да даде кредит на доверие на правителството.

„Разбира се, само по действията и делата ще ги оценяваме накрая. В рамките на този кредит на доверие обаче и в рамките на моето дълбоко разбиране, че за да може някой да носи отговорност, той трябва да бъде и подкрепен в неговите идеи, смятам да подкрепя тяхната идея и да разпиша,” посочи Плевнелиев.

Светлозар Лазаров е роден на 21 януари 1974 г. в Горна Оряховица. Завършил е право в ЮЗУ „Неофит Рилски”. В системата на МВР той започва работа през 1999 г. като командос в Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2002 г. е назначен на длъжност разузнавач в НСС, като последователно е заемал всички длъжности до началник на сектор. От април 2008 г. до момента е началник на отдел в Държавната агенция „Национална сигурност”. Преминал е специализирани курсове за повишаване на квалификацията, на които лектори са били представители на ФБР, ЦРУ, МИ-6, отбелязват от правителствения пресцентър.

 

Станете почитател на Класа