Министрите няма да излизат в отпуска това лято

През това лято Министерският съвет (МС) няма да почива, министрите ще излизат само за по седмица в почивка, каза пред журналисти премиерът Пламен Орешарски след първото работно заседание на Министерския съвет.

За първото заседание на кабинета имаше много точки, които върнах в министерствата за преразглеждане, посочи премиерът. В оперативен порядък са обсъдени редица други въпроси. През идната седмица ще има среща с работодатели, синдикати и неправителствения сектор за ограничаване на регулацията на бизнеса и административните такси. Целта е да се облекчи работата на бизнеса, посочи Орешарски.

Премиерът е поискал министрите да предложат промени в Закона за обществените поръчки, така че фирмите да бъдат улеснени при участието си в обществените поръчки.

МС прие няколко мерки в социалната сфера, каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Те ще дадат допълнителна подкрепа на най-засегнатите от кризата.

С тях се подпомагат родителите на първокласниците, хората които са нуждаят от отопление. Родителите на първокласници ще получават вече 250 лева вместо досегашните 150 лева.

Станете почитател на Класа