Цецка Цачева: Пеевски бе назначен, а не избран

Пеевски не беше избран, а назначен, заяви в студиото на "Денят започва в неделя" по БНТ с Георги Любенов Цецка Цачева - депутат от ГЕРБ и председател на 41-то Народно събрание.

За нея уверението, че Пеевски е готов да приеме обратна процедура и да бъде заменен от поста председател на ДАНС все още не означава, че това е факт. "Аз нямам информация г-н Пеевски да е подал оставка.

Това, което се случи в петъчния ден в Народното събрание, е - господин Пеевски бе назначен, въпреки че по закон трябваше да има избор, но за да се проведе избор трябва да се спазват определени правила", заяви Цачева. Тя съобщи, че процедурата в Народното събрание е дошла в повече на гражданите.

"Според мен недоволството се изразява по две направления.Веднъж по отношение на начина, по който се стигна до полагането на клетва на г-н Пеевски, което беше и с извънредно внесена точка, с видимо несъгласие от страна на групата на Коалиция за България, които бяха принудени да гласуват по този начин, защото всяка парламентарна група спазва определена партийна дисциплина", обясни Цачева.

Станете почитател на Класа