ДПС внася във вторник предложение за отмяна на избора на Пеевски

ДПС ще направи във вторник предложение за решение на Народното събрание, което да отмени избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на извънреден брифинг. Поводът за брифинга бе заявлението на Пеевски, че ще се оттегли в името на гражданския мир. До това писмо се стигна след като изборът на Пеевски в петък предизвика масов митигн в центъра на столицата. Граждани, организирани в социалната мрежа се събраха пред МС, парламента и Орлаво мост и скандираха срещу това назначение. Протести имаше и в други градове на страната. Недоволството от този избор прерастна в искане на оставка на цялото правителство.
"След като г-н Делян Пеевски заяви, че никой и нищо не стои по-високо от националната сигурност на страната, с което обоснова готовността си 42-рото Народно събрание да преразгледа решението си за избирането му за председател, ние ще инициираме още във вторник предложение за решение на Народното събрание, с което да се отмени решението за избор на председател на ДАНС. Ние бихме искали това решение на Народното събрание да се гласува като точка първа от дневния ред в седмичната програма още в сряда", каза  в събота Лютви Местан.

"Делян Пеевски всъщност казва ясно, че няма да позволи на Цветанов и на Борисов, че няма да позволи на ГЕРБ като цяло, да използват неговата личност, за да реализират стратегията си за бърз реванш", допълни лидерът на ДПС.

ГЕРБ нямат право на реванш, нито бърз, нито бавен, защото реванш за ГЕРБ означава реванш на незаконните подслушвания, означава реванш на престъпните схеми на предишната власт. ГЕРБ загубиха властта, но престъпните метастази на тази партия продължават да разяждат клетъчната структура на демократичното ни общество.

В този смисъл днешното изявление на г-н Делян Пеевски елиминира само едно от основанията за разгръщане на стратегията за дестабилизация на страната. Нямаме съмнение, че ГЕРБ ще продължат с тази деструктивна линия, защото това е техният стил и стратегия", посочи още Лютви Местан.
В събота премиерът Пламен Орешарски съобщи, че приема оттеглянето на Пеевски. тази кандидатура и последващите протести предизвика вълна от недоволство в БСП. В партията започна подписка за свалянето на лидера сергей Станишев, който лично се ангажира с кандидатурата на Пеевски.


Станете почитател на Класа